Niet klaar voor de afschaffing van basis authenticatie?

Jouw
Nieuws
Gewoon

Goed
Geregeld

Microsoft verwijdert vanaf 1 oktober 2022 de mogelijkheid om basis authenticatie te gebruiken in Exchange Online. Sinds de aankondiging van bijna 3 jaar geleden zijn er volgens Microsoft miljoenen gebruikers afgestapt van basis authenticatie. Echter is het gebruik van basis authenticatie nog niet volledig uitgefaseerd en is Microsoft zich er van bewust dat sommige klanten nog niet voorbereid zijn op het uitschakelen van basis authenticatie.

Microsoft erkent dat er nog klanten zijn die niet voorbereid zijn op de aangekondigde verandering. Onddanks meerdere blogberichten, berichten in het Message Center, onderbrekingen van de dienstverlening en berichtgeving via tweets, video’s, presentaties op conferences en meer, zijn sommige klanten nog steeds niet op de hoogte van deze verandering. Daarnaast zijn er ook veel klanten die wel op de hoogte zijn van de deadline, maar die nog niet het nodige hebben gedaan om uitval te voorkomen.

Wat als je niet klaar bent voor deze verandering?

Het doel van Microsoft is altijd geweest om jouw gegevens en accounts te beschermen tegen het toenemende aantal aanvallen die worden gezien met het gebruik van basis authenticatie. Ze begrijpen dat e-mail voor veel klanten een kritisch onderdeel is van de bedrijfsvoering en dat het uitschakelen van basis authenticatie voor veel klanten enorme gevolgen kunnen hebben.

Op 1 september heeft Microsoft bekend gemaakt dat klanten die nog niet klaar zijn voor het uitschakelen van basis authenticatie via de Self-Service diagnose de basis authenticatie per protocol eenmalig weer in kunnen schakelen.

Zodra deze diagnose is uitgevoerd, wordt basis authenticatie opnieuw ingeschakeld voor de geselecteerde protocollen. De geselecteerde protocollen blijven tot eind december 2022 beschikbaar voor het gebruik van basis authenticatie. In de eerste week van het kalenderjaar 2023 worden deze protocollen permanent uitgeschakeld voor het gebruik van basis authenticatie, en daarna is het niet meer mogelijk om basis authenticatie te gebruiken.

Geen klant bij Motics?

Geen idee hoe je kunt afstappen van Basis authenticatie en waar je rekening mee moet houden? Geen probleem! Motics staat voor je klaar! Je neemt eenvoudig contact met ons op door te bellen naar 0344 200 100 of een mail te sturen naar GewoonGoedGeregeld@motics.nl.

Meer informatie is terug te vinden op de site van Microsoft: Basic Authentication Deprecation in Exchange Online – September 2022 Update

Het laatste nieuws