Gepubliceerd op 16 februari 2023 door Jurg Arends

Terwijl WhatsApp end-to-end-encryptie inschakelt voor persoonlijke berichten, wordt dit uitgeschakeld voor back-ups. Als je end-to-end-encryptie inschakelt voor WhatsApp-back-ups, heeft niemand (zelfs WhatsApp niet) er toegang toe.

# Actie
1. Start WhatsApp op je telefoon.
2. Tik op het kebabmenu (drie-punt) in de rechterbovenhoek.
3. Open instellingen.
4. Selecteer Chats.
5. Tik op Chat back-up
6. Tik op End-to-end versleutelde back-up
7. Tik op Inschakelen
8. Tik op Wachtwoord maken
9. Maak een wachtwoord voor uw versleutelde back-up. U hebt dit wachtwoord nodig om uw back-up te herstellen.

Als je je wachtwoord vergeet of je telefoon verliest, kan WhatsApp je niet helpen met het herstellen van je back-up. Eventueel kun je in plaats van een wachtwoord ook een 64-cijferige coderingssleutel genereren. Je moet de sleutel van 64 cijfers ergens veilig opslaan. We raden je aan je Wachtwoord of coderingssleutel op te slaan in je wachtwoordmanager.