Gepubliceerd op 16 februari 2023 door Jurg Arends

Net als grote sociale platforms zoals Facebook, Twitter en LinkedIn ondersteunt WhatsApp tweestapsverificatie om extra beveiliging toe te voegen aan je account. Zo schakel je tweestapsverificatie in WhatsApp in.

# Actie
1. Start WhatsApp op je telefoon.
2. Tik op het kebabmenu (drie-punt) in de rechterbovenhoek.
3. Open instellingen.
4. Selecteer Account.
5. Tik op Verificatie in twee stappen.
6. Selecteer Inschakelen en voer een pincode van zes cijfers in die je kan onthouden. Je kan ook een e-mailadres toevoegen om de toegevoegde pincode opnieuw in te stellen mocht je deze kwijt raken. Volg de verdere instructies op het scherm om het proces te voltooien.

We raden je aan je WhatsApp-PIN op te slaan in je wachtwoordmanager. WhatsApp vereist een PIN wanneer je je telefoonnummer opnieuw registreert op het platform.