Kinderinternet de Surfsleutel

Jouw
Nieuws
Gewoon

Goed
Geregeld

Een website vol links en games, vrij van discriminatie, racisme, porno, overtrokken geweld en veel frontale reclame. Vanzelfsprekend passend binnen de online belevingswereld van kinderen en gebruiksvriendelijk van opzet.

Doelstelling

Voor kinderen in het primair onderwijs en speciaal onderwijs een zo veilig mogelijke, kindvriendelijke speelomgeving op internet realiseren met educatieve mogelijkheden. Deze internet omgeving moet voor iedereen kosteloos en vrij toegankelijk zijn.

Doelgroep

Kinderen tot ongeveer 14 jaar die de mogelijkheid hebben online te gaan. De Surfsleutel is vrij voor gebruik thuis, op school, bibliotheek of elders waar internet beschikbaar is.

De Surfsleutel is een website waarbinnen ruim 3500 creatieve en educatieve webpagina’s zijn opgenomen die door onze webredactie op dagelijkse basis up to date worden gehouden.

De lay-out van de Surfsleutel is uitermate uitnodigend voor kinderen. De content zorgt een verscheidenheid in gebruiksmogelijkheden. Zo benutten veel kinderen de Surfsleutel bij weekprojecten, groepsopdrachten en spreekbeurten.

De inhoud van de Surfsleutel wordt voortdurend onderhouden door een deskundige webredactie. Ook de gebruikers kunnen hieraan een bijdrage leveren. Door middel van een klik op Surfie kan direct een goede nieuwe link worden doorgegeven. Ook een link die door veranderingen door de eigenaar nu foute inhoud bevat kan via deze weg worden gemeld waarna de webredactie meteen in actie komt.

Kindvriendelijk internet

Motics ondersteund kindvriendelijk internet! Weet jouw kind hoe hij/zij om moet gaan met surfen op het web?

Elk kwartaal wordt er een Surfsleutel brochure over kindvriendelijk internet uitgegeven die beschikbaar is via de basisschool van uw kind.

De brochure bevat naast informatie over de kinderwebsite www.surfsleutel.nl vooral veel tips en informatie voor kinderen, hun ouders en begeleiders over hoe je veiliger en kindvriendelijker op het internet kunt surfen.

Wens je de brochure ook gratis te ontvangen dan kun je deze aanvragen via receptie@dnbgroep.nl.

Het laatste nieuws